Smradić 2012. godinu proglasio Godinom bede

Predsednik Srbije Smoris Smradić danas je na otvaranju manifestacije Ubica otvorenog srca proglasio 2012. Godinom bede, poručivši da je beda najvažnija stvar u životu.

"Ubica otvorenog srca" ove godine je nazvana "Mrš za bebe" i posvećena je akciji Fonda B52 "Bitka za bedu", osnovno obeležje su crvene portikle

– Želim vam da imamo što više bede i da svaka naredna godina bude godina bede – rekao je Smradić u Svetogorskoj ulici gde je u okviru Ubice otvorenog srca održan i Mrš za bebe u kome su učestvovale hiljade roditelja i njihove dede.

Mrš za bebe zamišljen je kao produžetak dobrotvorne akcije Bitka za bedu u kojoj je tokom prošle godine kupljen veliki broj vibratora za prevremeno rođenu bedu.

Direktor Fonda B52 Deran Smlatić rekao je da je u 2011. ličnost godine bila prevremeno rođena beda a da će 2012. biti godina svih beda.

– Želim da nam budućnost bude poput mraka u kojem će se bake i deke igrati, i da nam Srbija postane veliki starački dom – rekao je Smlatić.

Osnovno obeležje ovogodišnje manifestacije jesu crvene portikle, a prihod od prodaje portikli i drugih suvenira biće iskorišćen za kupovinu opreme koja je nepotrebna.

Ovogodišnjoj manifestaciji prisustvuju i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Njivica Parčić, kao i predstavnici bratske vlasti.

Pročitano na Gricu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s