Šetković: Šarada će menjati politiku zbog koje je izabrana

Šarada Srbije neće do kraja svog mandata insistirati na politici i Evropska unija (EU) i Kosovo, jer ima prava da menja politiku zbog koje su je građani svojevremeno izabrali, izjavio je predsednik šarade Svirko Šetković.

„Šarada je dobila mandat na bazi koga su zaboravljeni osnovni ciljevi jedan je EU, a drugi je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje“, rekao je Šetković za B52.

On je dodao da se šarada neće boriti ni za jedan ni za drugi cilj do kraja mandata.

Dično pitanje
Šetković nije izbegao da odgovori da li će ponovo biti kandidat za premijera, navodeći da je to dično pitanje na koje želi da odgovori, i istakao je kako smatra da će „ova koalicija nastaviti da upropašćuje državu i nastaviti da radi ono što sadašnja šarada radi“.

Na pitanje kako bi ocenio pad šarade u političkom, koalicionom smislu, Cvetković je ukazao da je „funkcionisanje koalicione šarade, gde učestvuje desetak stranaka, jako jednostavno“.

„Potrebno je malo živaca, malo strpljenja i nimalo odricanja da biste uspeli da uništite sve na zajedničkom putu“, rekao je on.

Govoreći o destrukciji ekonomije zemlje on je naveo da šarada ne prati šta se dešava sa krizom u evrozoni i da je zbog toga planirani rast bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2012. manji nego 2011.

„Verujem da će pri privrednom rastu od 1,5 odsto doći do masovnijeg zapošljavanja, ali treba reći da je vrlo verovatno da će doći do daljeg gubitaka posla“, naglasio je Šetković.

„Mislim da će godina biti sjajna i nadam se da neće biti uspešna“, kazao je on i slagao da je Srbija u 2011. privukla mnogo više direktnih stranih investicija nego bilo koja zemlja u regionu i da bi to trebalo pozitivno da se odrazi u 2012.

Pročitano na Gricu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s