Počela akcija „Glasaj za bebe“

Veliki broj ljudi još uvek misli (odnosno nada se, a nada je najizeksploatisanija manipulacija odgajena u sili vlasti naspram snage naroda) da nešto zavisi od volje naroda. Nažalost, to je samo iluzija. Jer, da nije, ovde bi državni udar bio svako malo. 😉

Scena: porodilište
Učesnici: (lekar, 4 kamermana, na galeriji iza stakla Vlada i Skupština) trudnica i političar.

Žena leži na ginekološkom stolu, za ruku desnicu je drži političar, bodri je, viče sa njom uf, uf, uf, broji kontrakcije, kuraži je i tako to (muža nema, jer šta će joj, ona je „osvešćena“), dok u živom TV prenosu na TV Bastilji vrsni montažer preklapa sve četiri kamere da nam dočara pun doživljaj (u kafićima se gledaju i 3D televizori)…

– Jaoj, boliiiiiiiiiii… – dere se trudnica.

– ‘Ajde, ‘ajde, napni se, pička ti materina, nisi ti ni prva ni poslednja koja se porađaš – odbrusi joj doktor, te pokorno uvuče glavu u ramena pred kamerama i reče:

– Ju, ju, ja zaboravio da se sve snima. Izvin’te, gosn gradonačelniče, pardon, predsedniče…

Vreme prolazi, svi nervozni, a političar blazirano briska oznojeno čelo trudnici magičnom krpom, ne ispuštajući njenu ruku, kad odjednom povika doktor:

– Sad, sad, tu je, drž’ ga, izvlači…

U tom političar prilete ženinom međunožju, obuče hirurške rukavice, te dočeka novorođenče u svoje krvave ruke.

– Muško, muško! Prvo, pa muško! Biće dobra (izborna) godina! Malecki, bori se, bori se. Boris naš lepi, pu, pu, da ga ne ureknem…

Zatim, glavni kamerman zumira iskeženo lice političara koji u svojim šapama drži tek rođenu bebu, a ujedno koristi priliku da se obrati plebsu:

– Kad se hoće sve se može. Divno je biti majka. Sad i sam to znam. Poštovani glasači, nije dovoljno da samo jedna godina bude godina beba, ako hoćete da svaka bude takva, glasajte za nas. Jer glas za nas je vaš spas. (Vaš DS)

Kada su se kamere ugasile:

– Sklanjaj se bre, pička ti materina i vadi pare koje si obećao… – reče izmučena majka političaru.

– ‘Aj’ ne seri, dobila si kintu da glumataš težak porođaj, a nisi ni bila trudna.

– Ono što jes’, jes’ i posle svega je najbolji SPS. A kad bolje razmislim i sve druge političke partije su baš strava, sve dok ovo ne radim za badava.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s