Ne arčite svoje vreme i đonove

Sinoć smo malo otvarali virtuelne novinske stranice razne. Inače, ta noćna avantura je potekla od viška mira i manjka dnevne doze horora na koju su mnogi odavno priviknuti. Oko pet minuta je plafon vremena nakon kojih shvatamo da je veoma dobra odluka ne udubljivati se u novinske napise, jer sami naslovi su dovoljni da se isprati današnje novinarstvo čije se kvaziinformisanje svodi na hijerarhiju od zlog ka gorem do najgoreg.

Sada znamo da će ono nešto što se misli da su izbori biti održani na Đurđevdan ili najveću cigansku slavu. Primetili smo na sajtu Pressa anketu koja ni na kakvom validnom statističkom uzorku ispituje mišljenje posetilaca o tome čija obećanja (prim. aut. ludom radovanja) od ponuđenih partija i koalicija im zvuči najrealnije. Pitanje je imbecilno do bola. Mudar čovek ima stvarne šanse da veruje u Božić Batu pre nego u bilo koju političku opciju, osim ako nije agitovan u pleme sitnih šićardžija koji će makar i tri dlake od brka da omaste na Đurđevdan.

Trenutni rezultati ankete su ovakvi:

Čija predizborna obećanja vam zvuče najrealnije?
  1. Dveri  4138                         (1.80%)
  2. URS  39161                      (17.07%)
  3. SRS  7599                          (3.31%)
  4. Preokret  99759                (43.50%)
  5. DSS  4148                          (1.81%)
  6. SPS-JS-PUPS  16548        (7.22%)
  7. SNS  18007                         (7.86%)
  8. DS  28123                         (12.26%)
  9. Neko drugi  377                   (0.16%)
  10. Ne verujem nikome  11474 (5.00%)

Ukupno glasova: 229334

Odnosi glasova od sinoć su se dosta promenili i menjaće se već pitaj boga kako, a što nije ni bitno, jer zavisi čiji u kom trenutku navale na anketu, sve dok anketa stoji na sajtu.

Ono što je zanimljivo je poslednja stavka, dakle odgovor ne verujem nikome koja je i za nas jedino stvarno „verovanje“. Lepo je što je taj procenat od sinoć sa skoro zanemarljivih 0,69% danas otišao na 5%, ali i to je sve sviranje balade polnom organu.

Ko god i dalje veruje da će rezultati ovih ili bilo kojih drugih izbora da promene nešto u njegovom/njenom životu taj ili je lud ili još uvek ništa ne shvata. Bez obzira da li ste deo sistema, u smislu da ste crvić koji svojim (ne)legalnim radom puni budžet kroz akcize, poreze i doprinose, isto vam je, nećete bolje živeti. Sve dok… i sami ne postanete deo političke oligarhije ili pušači njihovih polnih organa, čime ćete prodati čast, ali ćete materijalnu sferu svog života „obogatiti“ dok oni misle da imaju koristi od vas. Sve to, ako imate želudac koji vari i govna. Sve dok razmišljate sistemski vi ste sjebani. Sistem postoji zbog sebe a ne zbog vas. Šta ostaje? Funkcionisati uz nadljudske napore i volju, sa minimalnim sredstvima, što više izvan sistema i izvan stereotipa. To je jedini izbor. Vaš glas ne vredi ništa. Ništa. Do tada gledajte grandomanske predizborne poduhvate moćnika na televiziji i zabavljajte se uz masmedijsku produkciju.

Sapienti sat! (Plaut, 254-184 g. p. n. e.)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s