Reč, dve, pred zadnji krug 20. maja

Na TV Bastilji juče i prekjuče u 20:10 časova pojedinačno su gostovali Tomislav Nikolić i Boris Tadić. To sve onako kao uvertira pred njihov sutrašnji nazovi duel u istom terminu koji to neće biti, jer je koncept isto pitanje jednom, drugom, štoperica, pa truć-truć na temu i onda gong – isteklo vreme. Novinar koji vodi emisije „Reč na reč“ je Zoran Stanojević. Mora se primetiti da mu je Toma Grobar prilično išao na polni organ sa svojim podjebavanjima o „transparentnosti“ i „nepristrasnosti“ rada RTS-a i da je Zoran Stanojević na kraju emisije bio besan kao krdo risova zatvorenih u kavezu, jerbo ne sme se u tzv. Javni servis građana Srbije (ah, kretenske li kovanice) dirati nekažnjeno. Sutradan je RTS, tj. znojavi siledžija iz Podujeva – Tijanić lepo pripretio Nikoliću, odnosno odradio pokaznu vežbu po instrukcijama, može se pretpostaviti, Borisa Veličanstvenog. S druge strane, isti taj Stanojević koga su finog i smernog zaštitili RTS kolegijumski pajtosi je bio prilično „miran“ u razgovoru sa Tadićem koji je guslao (manje-više kao i Nikolić) o svemu i svačemu, a rekao je – ništa, što se i moglo očekivati. Odnosno, moglo bi se zaključiti da je predizborna kampanja obojice svedena na priču o pokradenim glasačkim listićima tj. to im je predsednički program.

Dakle, da ne ispadne da favorizujemo niti jednog niti drugog predsedničkog kandidata u ovoj farsi što se predsedničkim izborima zove, jer sasvim je jasno da je 20. maj datum kada ovce izlaze na svoje redovno šišanje, pošto Tadić može po treći put, i to neustavno, da postane predsednik Srbije.

Iz Ustava republike Srbije

Mandat

Član 116.
Mandat predsednika Republike traje pet godina i počinje da teče od dana polaganja zakletve pred Narodnom skupštinom.
Ako mandat predsednika Republike ističe za vreme ratnog ili vanrednog stanja, produžava se, tako da traje do isteka tri meseca
od dana prestanka ratnog, odnosno vanrednog stanja.
Niko ne može više od dva puta da bude biran za predsednika Republike.
Mandat predsednika Republike prestaje istekom vremena na koje je izabran, ostavkom ili razrešenjem.
Predsednik Republike podnosi ostavku predsedniku Narodne skupštine.

Isto tako, predsednik republike Srbije ne može biti i predsednik političke partije, mada možemo smatrati da bi ostavka na mesto predsednika stranke u bilo kom slučaju bila više kozmetičkog karaktera. Kakva država, takvo i poštovanje Ustava.

Nespojivost funkcija
Član 115.
Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Ni jedan ni drugi nisu dobro rešenje za Srbiju, s tim da je trenutno Tadić sa svojom kamarilom pogubnije rešenje, što ćemo imati prilike ubrzo da vidimo kada se formira Vlada, te Skupština. Bez obzira ko formira vladu, ništa nas dobro ne čeka, ali zbog toga ne treba očajavati.

Isto tako, treba obratiti pažnju na još jedan DETALJ. Obojici je Stanojević uputio pitanje koje se tiče odnosa prema pedersko-lezbejskoj populaciji ili kako se to politički korektno kaže – LGBT populaciji. Da li je normalno da u državi gde je pola stanovnika na ivici bede i gladi ovakvo pitanje uopšte ima političku težinu, osim… da, to je još jedna gej lobi direktiva iz Vašingtona, Brisela, Berlina i Londona. Jer, na čemu se bazira prosperit jedne države – na pederima, lezbejkama, mentalno zaostalima i Ciganima. Oni su sada broj jedan i oni su naša vrla budućnost. A narod, ko živ, ko mrtav. Koga je briga za to.

Elem, „slučajno“ je baš danas održana promocija LGBT populacije u Medija Centru. Ko ima vremena i jariće da krsti, može malo da pročešlja godišnji izveštaj o LGBT položaju u Srbiji. Vrlo zanimljivo, tendenciozno, ciljano, maliciozno… Unosno je biti gej, pa to je i vrapcima kojih sve manje ima u Beogradu jasno.

Treba imati u vidu da je glavni finansijer ovog pederskog izveštaja štampanog u 300 primeraka ILGA Europe. Naravno, finansijeri su Evropska Unija, Vlada Holandije gde se inače nalazi Haški (Orvelovski) sud, Fond Sigrid Rausing čiji je deda osnovao firmu Tetra Pak i umro kao najbogatiji Šveđanin, te Džordž Soroš ondosno njegov Fond za otvoreno društvo. Znači, sve sami degenerici na gomili, koji se politički korektno zovu – filantropi.

Koliko koštaju „donacije“ u ILGA Europe?

Dakle, filantrop-donator-sponzor može da odabere jednu od opcija i to ide u rasponu od €75 do €5000. Ha, ali zato ko pljune €5000 on je zapravo dao pare da „podrži projekat o dokumentaciji o kršenju ljudskih prava na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta od strane LGBT grupacije u istočnoevropskoj zemlji“. Upola manji iznos, tj. €2500 košta „podrška projektu za promociju LGBT prava u Istočnoj Evropi“. Pih, i nisu neke pare za naručene promocije i izveštaje, ali zato je dejstvo dugoročno, razorno i kancerogeno, što znači sa smrtnim ishodom za jednu naciju.

Zeznule su se Zvezdine Delije kada su ispisivale grafit po Beogradu sledeće sadržine:

Bebe nek se rađaju,
Poruka je Severa.
Nećemo da Srbija
Bude zemlja pedera.

Advertisements