“SLUČAJNA” ČESTITKA NIKOLIĆU: Šta je znala EU, a nisu građani Srbije?

Tako pratimo situaciju povodom novoizabranog nam predsednika Tomislava Nikolića i naletimo na članak na Telegrafu (od kojih smo i ćapili ovaj naslov) a koji postavlja pitanja o fakat regularnosti rezultata ovih predsedničkih izbora. Jer, zaista, kako to, ako nije teška „patka“, da su Van Rompej i Barozo čestitali Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije dok su izbori u Srbiji još uvek bili u toku. Naivno pitanje, je li?!

Elem, da bi proverili da li je dokument, kako se u članku navodi na sledećoj lokaciji – http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/en/ec/130283.pdf, otipkamo mi, je li, kliknemo i tamo nam se pojavi podatak da tog dokumenta nema, odnosno:

Pretragom na Guglu, može se ustanoviti da je dokument (koji je sada nemoguće naći) bio indeksiran (upit je izvršen sada tj. nešto pre ponoći) pre 7 sati.

Joint statement by European Council President Herman Van 

File Format: PDF/Adobe Acrobat
7 hours ago – We would like to congratulate Mr. Nikolic on his election as President of Serbia. We also wish to congratulate the people of Serbia on their 

Zanimljivo, je l’ da?! Ko je tu lud, a ko blesav?!

P. S. Kako se na JE(B)vropskom sajtu dokumenta koja su za komunikaciju sa javnošću slažu redom, oznaka dokumenta 130283.pdf koliko već uskoro može pripasti i nekom drugom dokumentu. Treba imati u vidu da je poslednji objavljen dokument 130282.pdf gde je pričam ti priču o aktuelnom NATO samitu u Čikagu.