Šta je u stvari rekla kompanija „Danijeli“!

Ovih dana čovek ne može čudu da se načudi koliko je Boris Tadić sa svojom kamarilom po svaku cenu rešio da ostane na vlasti dok ne crkne, a i svi mi zajedno sa njim, jer to je taj put kojim „demokratski“ hodimo.

Danas su brojni mediji preneli vest da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić zapravo ključni krivac što sjajni i bajni investitori (čitaj: Danijeli)  odustaju od ove naše Srbijice. A kao vrhunac, glupa (uistinu fizički i totalni gabor) i pohlepna DS-ovka Jelena Trivan čiji je otac jedan od aktera afere Indeks na kragujevačkom univerzitetu, a muž Dragan Trivan vlasnik agencije za obezbeđenje Protecta Group d.o.o. koja ima „ekskluzivu“ kada su u pitanju poslovi sa državnim aparatom, je rekla da je Tomislav Nikolić za 7 dana (smešno) svoje vladavine uspeo da pokarabasi naš, je l’ te, evropski put.

Sve one koje zanima šta je zapravo Danijeli izjavio 4. aprila 2012., pokušavajući da se u svom zvaničnom saopštenju ogradi od raznih medijskih špekulacija, taj dokument na engleskom jeziku mogu da skinu i pročitaju – ovde.

Rezime je da potpisani Ugovor o razumevanju ne znači ništa ni u kom slučaju, bilo kada. To je, najpribližnije rečeno, volja poslovne namere koja nikada ne mora da se ostvari, jer ne postoje nikave obaveze po tom pitanju. Isto kao što su potpisali Ugovor o razumevanju sa predstavnikom tadašnje vlasti – Borisom Tadićem, isti takav Ugovor su mogli da potpišu sa bilo kim i ništa ih ne obavezuje, jer to je samo kroki ideje za dalja istraživanja da li se ulaganje isplati ili ne.

Kao što DS jede govna, tako i SNS jede govna da će dovesti Danijeli u Srbiju. Realno, koji će nam kurac svi oni. To je ista priča kao i Fiat, i Jura, i svi ti hohštapleri, gde se u stvari novcem poreskih obveznika plaćaju tzv. nova radna mesta, što je cirka €10.000 po radniku, tako da oni dobijaju za DŽ radnu snagu 3 godine, dobijaju zemljište za DŽ, itd. Tako bi svako od nas mogao da bude uspešan u bilo kom poslu šireg obima.

Stoga, ko se jebe nek’ se jebe, a vi narode čuvajte sebe!