Sveti Petar: Može da me zove i Vučić

IZVOR: pečenje okolnosti

Beograd – Sveti Petar kaže da može da ga zove i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ali da „ni za pedalj“ ne odstupa od otkrivanja afera i onih koji su upleteni.

Sveti Petar: „Džaba Vučiću, džaba ti je, zalud me prizivaš.“

Sveti Petar kaže da ga prizivaju mnogi, ali da „im je džaba“.

„Može da me zove i Aleksandar Vučić, ali ja ni za pedalj ne odstupam od ove borbe u koju sam se upustio. Nemaju čime da me ucene. Nisam se družio sa nečastivim, nikome ništa ne dugujem, niti sam od bilo koga nešto uzeo“, kaže sveti Petar.

Sveti Petar kaže da ima saznanja da su neki sadašnji ministri dobijali pare od ljudi koji su sada u zatvoru, samo ne zna kako bi reagovao dok ne pređu u carstvo božije.

„Pojedini su govorili kako nikada neću smeti da udarim na ovog ili onog. Kao što vidite, krenulo se. Ovo je tek početak. Kod nas je najteže izvesti predistražne i istražne radnje pred božjim sudom, ali se nadam da će sve biti kako treba“, kaže Sveti Petar.

Sveti Petar otkriva da ima političara koji su umeštani u afere, pošto „u finansijskom sektoru uvek imate političare, biznismene, konsultante i širu podršku onih koji bi osmišljavali čitav “projekat”.

„To je princip po kojem je sve išlo. Slično je i sa delom javnih preduzeća, a gotovo isto kod sumnjivih privatizacija. Praktično, nije bilo ništa ozbiljnije što se tiče državnog novca, a da nije bilo pod kapom politike“, kaže sveti Petar i dodaje da nijedan političar neće biti izuzet od strašnog suda, ukoliko se dokaže da je upetljan u mutne radnje.

Sveti Petar dodaje da nema govora o političkom revanšizmu.

„Pa, do sada su samo oni koje je DS vezivao za SPS završili iza rešetaka, a ne vidim da je bilo ko iz DS odgovarao. Osim, ako neće unapred da kažu, pošto znaju šta su radili, da će i to da bude nekakav politički revanšizam. Držaću se striktno božjeg zakona, a ako neko misli da će jadikovanjem i spinovanjem da okrene javnost protiv onih koji će da uvedu poštovanje prava, onda neka im je na čast. Ali, to me neće sprečiti. Ljudima u Srbiji vrlo brzo će biti jasno šta je prethodna vlast radila, a ovu vlast će tek da vide. Verujte da je zastrašujuće. Recimo, da se samo za reklamiranje akcije ‘Očistimo Srbiju‘ u jednom dnevnom listu potroši 600.000 evra. Da sam to ja uradio, ne znam kojom mukom bi me mučili“, kaže sveti Petar.

Sveti Petar dodaje da se (bož’ me sačuvaj i sakloni) sa Dinkićem niti grli, niti ljubi, već da neki drugi imaju dogovor sa njim koji se poštuje, pošto zajedno pokušavaju da urade nešto “dobro” za Srbiju.

Pročitano na B52