Tigrasti komarci: uvod u novo kolektivno ludilo

Jutros, u virtuelno poštansko sanduče, stigao nam je mejl gde je u priloženoj prezentaciji opisano kako se zaštiti od komaraca ali odistinski, tj. kako komarce efikasno ekološki pokokati na mrtvo uz pomoć plastične flaše, žutog šećera, pivskog kvasca i vode. Pretpostavka je da je potreba za prosleđivanjem tog cirkulara obnarodovanje starog prisustva tigrastih komaraca. Al’ ne lezi vraže, tigrasti komarac potiče iz Azije. Inače, virus je izolovan prvi put 1937. u Ugandi. Dakle, prilično dugo postoji. Kažu da ne može da se prenese sa čoveka na čoveka. Međutim, kanadska Agencija za javno zdravlje kaže da može, putem transfuzija krvi i doniranja organa, a o tome se pisalo i ranije.

Ženka tigrastog komarca pre nego što će da sisa krv domaćinu

Mi se nismo vakcinisali protiv svinjskog gripa (H1N1), tj. nismo primili vakcinu ekskluzivnog Novartisovog promotera za Srbiju Predraga Kona (taj mora da ima mnogo jaka leđa, kada ga niko više ne spominje, a realno treba da sedi u apsani) uz mentora bišveg (medijski zaboravljenog) ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića. Ko se danas pita, osim što su silni novci bačeni na uvoz vakcina, da li su i ako su te vakcine kojima je rok istekao uništene i koliko je to koštalo. Moguće je da se opet povampiri i ovaj virus. Što da ne.


Uzgred, nismo ni spavali po kokošinjcima, pa nismo dobili ni ptičji grip (H1N5). Primetno je da opet političko-ekonomski jača mutirani ptičji virus i kako prenose azijski mediji ovaj je visoko toksičan. Znači, mora da se pokoka živina u Aziji, a i svinje im uveliko boluju od bolesti plavog uveta, pa će valjda i njih pod nož. Suviše jeftino se hrani stanovništvo. Posle mogu do mile volje da uvoze živinu i svinje od npr. američkih prijatelja.

Ko zna, sutra može da ispadne i da su tigrasti komarci bespilotne letilice. Možda utvrde i da je egipatska civilizacija postradala od zaraženog balsamovanog „nilskog“ komarca. A možda je i ovo što sledi jedno od dobrih objašnjenja. Naime, još 2003. godine, u jeku širenja demokratije tj. NATO trupa u Iraku a potom i u bližem susedstvu, mogli su da se pročitaju spin tekstovi poput, citiramo deo:

„Da li je moguće da je jedno od iračkih oružja za masovno uništenje već uposleno protiv nas (prim. prev. nas = SAD)?
Postoji rastuća sumnja da jedna od njegovih (prim. prev. Sadamovih) laboratorija uopšte nije u Iraku – već na manje od 80 km od obale Floride. Kubanski disidenti kažu da je Biološki front Fidela Kastra proučavao načine kako da koristi ptice selice da prošire infektivne bolesti u SAD. Poznato je da Sadam Husein ima bliske veze sa Kastrom. I, kako je rekao sovjetski disident Ken Alibek, Kuba, Irak, Iran i druge zemlje istovremeno primaju sovjetske biotehnološke transfere.
Prošle godine, državni podsekretar SAD Džon Bolton je rekao da mogućnosti biološkog oružja Kube naglašavaju stidljivu zabrinutost. Rekao je publici u Heritidž Fondaciji SAD da je sumnjičav povodom kubanskih biohemijskih laboratorija i njihove sposobnosti da prenesu biotehnološka oružja u Irak, Siriju i Libiju – sve zemlje koje je Kastro posetio prošle godine.“ (Izvor)

A u međuvremenu, kao što znamo, Ameri su sjebali Irak – zbog nafte, ubili Sadama, sjebali su Libiju, ubili Gadafija zbog sasvim izvodljivog ostvarenja stvaranja Afričke monetarne unije, a uskoro će da dokrajče i Siriju i da uvedu i tamo demokratiju.

Pre toga, 2002. su pisali da su im zapadnonilski virus poslali Izraelci. E, a sad je Izrael najbolji partner za američki napad na Iran. Piše u tom članku i da su Amerikanci još tada radili na vakcini. Deset godina posle, kaže jedan profa sa Univerziteta Alabama u Birmingemu da vakcina nije ni na pomolu. Stvarno? Iz istog članka, kaže izvesni doktor Li Qianjun:

„Postoje vakcine za ljude protiv virusa Zapadnog Nila u fazi kliničkog istraživanja, ali s obzirom na malu učestalost pojava virusa, izazov je naći sredstva za razvoj ovih vakcina.“

I „veliki dobrotvor“ Bil Gejts je zagovarao smanjenje populacije putem raznoraznih vakcina.

Tako su pričali i kada su lansirali ptičji i svinjski grip. Da li to znači da je neisplativ farmaceutskoj mafiji, s obzirom da ovim virusom ne preti masovno uništenje? Ni ovi prethodni nisu bili planetarno opasni, ali marketinške kampanje su učinile svoje, pa su se vakcine proizvodile i prodavale kao lude. Farmaceutske firme mnogo novca godinama ulažu u istraživanja i razvoj i naprosto im ne pada na pamet da ta ulaganja ne povrate. Na mnogim američkim univerzitetima se radi na vakcini. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti SAD-a kaže da se nadaju da će vakcina biti dostupna u narednih nekoliko godinaTzv. industrijska zainteresovanost postoji, i to su firme Acambis Inc., Cambridge MA (sastavni je deo velike farmaceutske kuće Sanofi) i Baxter, Orth/Donau, Austria. Hm, da li se sećate naziva Baxter i velike afere povodom zaraženih vakcina protiv ptičjeg gripa koju je istraživala austrijska novinarka Džejn Burgermajster?

Da li je moguće virus srediti  tako da bude rasprostranjeniji i ubojitiji? Valjda, to farma mafija naučnici dobro znaju. Da li uskoro možemo da očekujemo pojavu nekog drugog životinjskog ili pak virusa koji potiče od insekata? Ili nešto sasvim treće? Konjima već ubrizgavaju ove vakcine, pa možda i ti konji polude, kao što smo imali i lude krave?! Sve je moguće.

Iz naručenog naučnog članka za potrebe Sanofija, napisanog pre više od 10 godina, pasus „Vakcina za ljude“ (Human Vaccine):

„Potreba za vakcinama će biti određena epidemiologijom virusa Zapadnog Nila tokom narednih godina. Malo je verovatno da će ikada biti data preporuka za masovno vakcinisanje. Verovatnije su javne zdravstvene preporuke tokom predstojećih epidemija za brzu imunizaciju visoko rizičnih pojedinaca, npr. osoba preko 60 godina (prim. prev. pokokati matore što pre). Mlađi stanovnici mogu tražiti vakcinu zbog (prim. prev. isprodukovane) brige da mogu biti zaraženi. Teškoća izbegavanja ujeda komarca, naročito kod male dece (prim. prev. zaraziš ih kao male i sjebeš im imuni sistem) i starijih osoba, i strahom generisane bolesti koje prenose komarci stvoriće tražnju za vakcinom. Pojava smrti ptica je od posebnog značaja, jer dokaz o delovanju virusa ne može umaći stanovnicima u tom kraju, gde su prisutni i drugi arbovirusi, npr. SLE (prim. prev. naš link), koji ima neprimetne cikluse prenošenja. Pojava virusa Zapadnog Nila u velikim gradskim područjima u bogatijim delovima SAD, gde će dobro prenesena poruka (prim. prev. manipulacija) javne tražnje generisati interes za vakcinom. Osim toga, standardne mere javnog zdravlja protiv komaraca, uključujući korišćenje organofosfornih insekticida su rastuće upitne.
Virus Zapadnog Nila je pretnja vojnim operacijama. Epidemije u Istočnoj Evropi i na Bliskom Istoku, strateškim područjima za SAD, mogu izazvati interesovanje za preventivno vakcinisanje vojnika. (prim. prev. il’ si živ, il’ si heroj)“

Advertisements