Kako da ti Dinkić preda u vlasništvo fijat 500L a da te auto ne košta ništa

Ko šta radi moja matora Stevka sve što čuje na televiziji uzima zdravo za gotovo. Oduševila se kad je čula da će Mlađa Dinkić, finansijski crni mag, da ’apne po malo od svakog poreskog obveznika i da se izrodila nadljudskom mukom mogućnost da pazarimo ovo čudo od automobila za tričavih 10.900 evra. I onda je Stevka krenula kao da je Dinkićeva glasnogovornica iliti na srpskom PR: „To treba kupiti, to je pametno, povoljni su uslovi, nema jeftinijeg kredita“. I tako, ko Švaba tra-la-la. E, Stevka, Stevka, nije ti ovo više vreme druga ćopavog mašinbravara što svira klavir ko Pogorelić, al’ ne vredi, zapela baba, pa istrže karo list iz sveske gde je još pokojni joj otac vodio predratnu evidenciju o dužnicima, zapljune u plajvaz i reče: „Koliko nas ima u familiji, ovoj užoj?“ Pa krene da nas prebrojava, ko musave Cigančiće. „Ima nas trinaest. Kažu, nesrećan broj.  Dinkić je rekao i slagao u svojstvu ministra ekonomije, tj. zvaničnog državnog nameštenika da nam svakom sleduje po 1.000 evra. To je 13.000 evra“. I sede baba da piše pismo Dinkiću:

Mlađo, sine,

Volim te ko rođenog iako mi nisi. Prema mojoj evidenciji, gde nas ima 13 članova familije ti nama duguješ glavnicu od 13.000 evra, bez pripadajućih kamata. Ovaj lepi autić što si rešio da dampinguješ cenu na opštenarodnu grbaču je kako kažeš 10.900 evra. ’De budi ljubazan da nam po svojim gorilama dovezeš i predaš u vlasništvo fijat 500L. Ja ću da te častim sa ovim ostatkom duga od 1.100 evra, što ti dođe ovako: ti nama duguješ 13.000 evra, tvoje učešće u dugu je 100%, mi ti dajemo popust na dug od 8,46%, po dobijanju papira i ključeva od kola. Taj popust ti je stimulacija da ti se nađe za džeparac, kada više ne budeš imao poslanički tj. ministarski imunitet, odnosno kada te budemo posećivali u apsani.“

Ljubi te pametnog baba Stevka i familija.

P. S. Mlađo, sine, keve ti Mirosinke, budi dobar pa objasni plebsu finansijsku matematiku po kojoj si došao do računice da je rata za fijat 500L 112 evra, da im bude jasno koliko je učešće, u apsolutnoj vrednosti, a koliki je ostatak na dug, jer znaš, malo je nezgodno što vlada Srbije po Ugovoru sklopljenim sa Fijatom koji je nedostupan javnosti zapravo daje beskamatni kredit za strano vozilo marke fijat, a to se zove diskriminacija, po najmanje dve osnove: 5.000 odabranih će dobiti auto po toj ceni, a izgleda da si zaboravio da na tržištu ima i distributera drugih stranih proizvođača automobila. Pa što oni da budu u lošijoj poziciji?!