THE VERSATILE BLOGGER AWARD

versatilebloggernominations

Zahvaljujem se dragoj talentovanoj Jeleni na nominaciji i udarničkoj značci. A još više što uopšte čita svašta nešto što pišem (a da iskoristim priliku, a valja se) i svima vama koji odvajate svoje dragoceno (ne)vreme i svraćate u ovu moju prćiju. A sad i jasno i glasno da kažem: Jelena Cvetković mnogo dobro piše!!! Ona je nedavno objavila svoj književni prvenac koji se zove „Priče sa prašnjavih polica“. Uzevši u obzir pretpostavku da je reč o mladoj ženi, tek ćemo da čitamo i čitamo sve što se njoj vrzma i roji po glavi a i u duši. Reći ću, sa velikim zadovoljstvom.

Nešto više o The Versatile Blogger Award pravilima nominacije:

* Zahvalite se osobi koja vas je nominovala
* Nominujte do 15 blogera / autora sa WordPress-a (može manji broj, ali ne više od 15) i obavestite ih
* Podelite sa svima 7 činjenica o sebi
* Objavite sliku nagrade u svom tekstu i pravila

Apelujem, bez obzira da li ste fizikalci ili intelektualci, da me podržite bar dok ne ispišem naredne redove koji treba da obuhvate 7 činjenica o meni, naročito zbog toga što nikako ovih dana da ustanem na desnu nogu ili pak da se dočekam na obe ili sve četiri.

 1. Moram da vam priznam da ne volim nagrade i lovorike, ali hajde da ne budem uvek crna ovca, iako one lepše bleje, i da ne prekidam ovaj lanac sreće, jer pitanje je da li će biti sledeće prilike.
 2. Iz prethodno navedenog možda proizlazi da volim kritike. Naravno, konstruktivne i one koje vode dijalogu (ovo sam baš politički korektno sročila). Ipak, često zazirem od upućivanja istih, jer cenim da ako te neko ne pita za mišljenje onda možeš i da ga zadržiš za sebe. Sem toga, većinom nisam kompetentna.
 3. Čitavog svog ovog ovozemaljskog života imam kućnog ljubimca i svaka životinja me je izabrala. Trenutno a to trenutno traje više od desetleća sam sluškinja jednoj sijamskoj mački. Ono što bi babe rekle: „Da tebe nemam, ne znam s kim bih pričala“.
 4. U detinjstvu me je prvo izabrala jedna kanarinka. Doletela je i ostala godinama. Ono što tada nisam iskoristila kao mogućnost je da od nje naučim da pevam. Iako volim da pevam.
 5. Prva pesma koju sam napisala davnih dana (a krivo mi je što me slabo šta nadahnjuje poslednjih godina da pišem pesme) je bila vulgarna.
 6. Užasavam se društvenog (a protivprirodnog) poretka, a naročito toga da su žene slabiji pol. Jer nisu. Jači su. I ne pričam o fizičkoj snazi. Ujedno, muški da me izvine, jer jesam seksista s brdovitog Balkana.
 7. U svojoj glavi i u srcu i dalje gajim rajske prizore idealnog utopijskog sveta i skoro pa savršenih međuljudskih odnosa, pa u zbilji ima dana kada se zapitam da l’ da se umijem il’ da se ubijem. I onda se umijem, jer me iz krajnje perverznih razloga zanima kuda ide i gde će da stigne ovaj i ovakav svet.

I sada stižemo do za mene najtežeg dela koji bih mogla da nazovem favorizovanjem pojedinaca, a što baš ne volim. Ono što ću da uradim je da ću da nominujem (nominacija=nagrada) one za koje sam primetila (ako sam dobro uočila) da nisu nominovani, što znači da su mnogi čije radove gledam i čitam već nominovani. Ako navedem nekoga ko je već nominovan sada ili pre, onda je to tako, pa neka se ne zamara odgovorima. Dovoljno je samo da primi (još jednu) udarničku značku. Inače, redosled ljudi koje navodim je random. Ako neko ne želi da učestvuje, to je okej. Sve ovo je samo igra. Uzdravlje svima!

[28.03.2017. u 23.59] ] Ljudi, propado’ od pisanja vam obaveštenja (a tek sam na pola puta) da pokupite svoje nagrade, i još se kozim da ne budu cirkulari. 🙂 Valjda će sve to nečemu da koristi. 🙂

[29.03.2017.] Hvala Zevsovoj ćeri na nominaciji!

9 thoughts on “THE VERSATILE BLOGGER AWARD

 1. Шта да кажем на ово, сем ХВАЛА ОД СРЦА! 🙂 Заиста сам пријатно изненађена, и помало црвеним кад ме неко хвали. А јако ми је драго што ћемо се тек читати, ја тебе, ти мене 🙂 Жене јесу јачи пол, а боље је умити се, слажем се 🙂 Мој мејл је у контакту блога, пошаљи ми адресу и ја шаљем књигу, ако се има времена за читање… Поздрав!

  Liked by 1 person

  • Znaš kako, nemoj da crveniš. Mislim, ko sam da bilo šta tumačim, al’ ‘ajd’ sad. Jer, imaš mnogo talenta i brusiš taj svoj talenat. E to je kunst. Važi, poslaću ti mejl. Moram da priznam da sam počastvovana i da ću sa velikim zadovoljstvom da pročitam priče iz tvoje zbirke. Pozdrav i tebi! 🙂

   Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s