Crtice #56

Objektivno objektivom uočeno je da su subjektivno posmatrano mnoge žene objektovane od strane modnih trendova. Jednodimenzionalnost je, dakle, prisutna (ali ne samo već tek) u uniformnosti odevnog, što je odraz, možda, kako sam razmenila mišljenja sa prijateljem – bede. Koje bede? Materijalna nemaština nije uzrok, već posledica. Zar u nevelikom izboru, i dalje nemamo izbor? Zar žene zaista moraju sve više da liče na prostitutke? Da se cenovno odrede?! Ako moraju, jer je to trend, zašto onda protestuju kada se njihove vrline čak i ne naziru ispod takoreći nepostojećih odela. Zar to nije proizvod duhovne bede i iscrpljenog morala? Ženstvenost je na značajnim opitima same svoje suštine. Muškost je izazvana pohotom. Tela bez glave hodaju, glave bez mozga žive, stvari, samo stvari, objekti. Plaše me žene sa veštačkim noktima, veštačkim umecima raznim, veštačkim osmesima, i bez veštačke inteligencije. Plaše me muškarci koje ne plaše te i takve žene. Plaše me, baš me plaše. Rasprodaja! Pošto?

15 thoughts on “Crtice #56

 1. Bravo! Od kad se rodila učim je da stil nije pitanje para.
  Ponekad se pitam ima li kraja ovom posrnuću. I žao mi dece. Njima se iza svakog ćoška nameće ta duhovna beda i praznina, privid slobode kome je jedini cilj da prkosi, da sruši sve ono što dira nešto veliko, unutra. Ne valja. Mngo ne valja.

  Liked by 2 people

 2. I nekako uprkos svemu umesto da se bilo kako ili koliko to promeni dodje do promena na gore ali ono gore koje je dole. I sve bude jos gore.
  A skitara je u pravu i potpuno je razumem. Ali nisu deca kriva, ona uce, mozda najcesce od roditelja koji ne umeju da pronadju pravi nacin da objasne „bedu“ i ne govorim o onim roditeljima koji ne objasnjavaju vec o onim koji zele da objasne a ne umeju ovi drugi jednostavno nece.

  Liked by 1 person

   • Verovatno je problem u tome da shvate iz kojih razloga su te neke stvari radili kad su bili mladi. Na neki nacin oni ne odobravaju ni svoje, postupke, razmisljanja itd…jedino to ima smisla. Valjda ima 🙂

    Liked by 1 person

   • Moguće je sasvim. Čini mi se da se i mnogi stariji (roditelji npr.) često najedu svih onih svojih zarečenih „nikad“, pa namesto da se sete sebe i svoje mladosti, oni počinju da se ponašaju kao sopstveni roditelji. To možda može da objasni neodobravanje.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s