Broj 2

Izašla sam iz kuće, u cik zore, u ponoć. Mesec je napola obasjavao put. Videla sam plastičan kanap nehajno obmotan u dva kruga na kapiji. Obeležje? Tipovanje? Fuckin’ magic!? Kakogod, očupala sam kanap, sujeverje, nema crvenog konca, nema noktiju i tome sl, zgužvala ga u šaku, bacila na raskrsnici, u polumraku, da to niko ne vidi. Nedaleko, saobraćajni panduri su trkeljisali plebs. Dva vozila. Macani su duvali u alko testere. Pljušti keš, pljušti keš, pljušti keš, poplava…

Na pumpi, biram sladoled. Nema sladoleda koji volim. Ne prave ga više. I onda kao biram između onog što ne biram. Uzmem komada dva. Sve na dva. Dvojina. Možda i dvojica? Dve. Mene. Mlada mačka sa oba zavrnuta uveta meni na Vi. Ja na ti. Samo opušteno. Za dva minuta, smejemo se obe. Grlato. Rekoh – sa’ vam ostavljam sve pare. Baš sve. Do daske. Šta ‘oćeš do soma dinara? Kažem – po tvom izboru, ti mi izaberi. Izabrala je za mene Wellness. Komada dva. Dobro je.

Na pumpi, macan, mlad, garagan, testerisao i cepao mi drva jesenas. Ni kešom ni govnjivom motkom ga nisam naterala da uđe u šaht i da vadi zemlju koju su krtice utrpale. Zabole me baš. Neka riju i dalje. Prekrstio ruke ispred sebe. Ne daje. Šatro uljudan. Pita me koliko sam spržila drva u sezoni. Kažem, dva metra samo, ostalo na dva invertera. Kaže mi da je promenio broj telefona. Vrlo bitan podatak, ali kome? Važi, važi, vidimo se… drugi put.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s