SWOT analiza izlaska na FB

Osnovna stvar je postaviti dobru fotku ili fotke, jer ista ili iste govori ili govore više od hiljadu reči. Nije li tako?

Prvo, jeste da nisam piče kome dlaka niče, a šta bi tek rek’o Niče, ili Dante dok ga donekle kroz Pak’o vodi Beatriče, ali kao i svako žensko, šta sam drugo mogla da radim no da se satima pućim i vežbam pred ogledalom. Baš kao i zlatna ribica. Ne dajte se prevariti da je moja zlatna, nešto drugo je kod mene zlatno, ako ćemo samoreklamerski, a nego šta, kad je to sad mejnstrim.

Corpus delicti svoja dva napućena uratka te „isijavanja“ od sreće pritom i potom prilažem javnosti na gledanje i ocenjivanje.

Realno, da sam neka pička kosmička, nisam, a sexy look ne umem da nabacim, pa to ti je. Možda eventualno, ako bude drugog ‘zdanja analiznog, neki fejs buk luk kako izgledam kad ugledam ček na milion dolara. To mi je baš seksi, priznajem.

Drugo, ono što ne mogu da ponudim kao adut, jer nemam, su velike sise. Probala sam bar jedno 10 do 15 bruseva kod Kineza, sve ko na modnoj pisti i smejali se ljudi. Ako, smeh je lek. Kažu: „Male, ko naše kineške“… a meni pluća u grlu nabijena kad me pušapovao brus. Šta da vam kažem. ’Ajd’ da su sise gratis o trošku RFZO, nego nisu. Kao što ništa nije. A Bog da sačuva svaku od nas da ne dođe do rekonstruktivne hirurgije.

Onda, razmišljam, noge duge mnogim mužjacima su ono na šta se lože. Htela sam da ih fotografišem onako da budu sehu – znaš kako, prekrstim ih, iskosim ih, da batak dobije zadatak i da bude ko da ga je Mikelanđelo izvaj’o, sa sve nesnosnim grčem do malih prstiju u nogama, na visokim potpeticama, i to salonkama, a ne ovim pornićarskim na platforme, ali malo sam „prirodnija“ pa rekoh da ne zgražavam narod koji vole sve pokošeno do međunožja. Uostalom, oni koji me poznaju mogu da potvrde da imam dobre noge. Glede međunožja, neka budu džentlmeni i neka ćute.

Videla sam da je bitno i da se svaki dan izbaci poneki premudri status, citat nekog poznatog ili pak nekog motivatora, da se vidi da je čovek načitan ili da bar posećuje i da je član stranica poput Mudre misli ludih, Reči svetih otaca i pokornih ovaca, Pozitivno razmišljanje baš ni zbog čega, Dan se po jutru poznaje, naročito ako ga prespavate, Misli polako, delaj brzo, ali ne misli uopšte. Tu bih se nekako i snašla. Copy/paste i „vozi Miško“. Ili ono, otkad sam oči otvorila, šta sam zdelala, od jutarnje posete toaletu pa nadalje u tom duhu. To je mnogo zanimljivo. Primer: „Danas sam nalakirala nokte u vatreno crvenu boju – yes, yes, yes.“

Uglavnom, brojne su mi slabosti (weaknesses), baš kao što sam navela, ali i pretnje (threats) su prisutne samim iznošenjem slabosti na videlo, a ja nikako da sagledam prednosti (strengths) i mogućnosti (opportunities). Sreća, uskoro će da prođe i ovaj Božićni post, pa ću svoju da zamenim za svinjsku glavu, te se nadam da će mi otkrovenja doneti.

Otpozdravljam još jednim nadasve prigodnim kolažom… i dalje noseći zlatnu krunu na glavi.

Hvala na oduzetoj pažnji i zabavite se dobro!

Advertisements

8 thoughts on “SWOT analiza izlaska na FB

      • Bitna je. Ali to nije ona fotogeničnost, kako je masa doživljava, da budeš po jusu i sl. Već više fotogeničnost kao nešto što samo po sebi skreće pažnju. U teoriji kinematografije postoji izraz „fotogenija“ koje se odnosi upravo na tu uslovno rečeno upadljivost. Ja, lično, volim fotografije portreta gde se „model“ igra sa svojim licem i gde je sposoban da dočara razna stanja i raspoloženja. Ne volim plastikanere i kamena lica kao Nikol Kidman i ostale plastične dive i divce.

        Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s