300m

Za starije, čitavi timovi bolesnomislećih, ako uopšte mislećih, razvijaju implementacionu strategiju pod radnim nazivom „65+ šiju kerove za 100m“.

Dakle, 300m od prebivališta da se „prošetaju“, najviše pola sata. Genijalci smišljaju koji bi to vremenski raspon bio, u koje doba dana i kojim danima u nedelji.

Postoje predlozi (u stvari naredbe) i vapaji (šije narikače) vrhovnog poglavice, ja-ja-ja-i-ste, lošeg glumca koji nije ni za statistu, ali je svojom kuknjavom, pošto je ujedno i režiser, dodelio sebi glavnu ulogu u monodrami s primesama tragedije Pandemonska korona oko moje glave.

Stariji da budu poslušni, kao i do sada, da ne kažem manje-više uvek, i da rasparaju umoljčene džempere ili štogod od končanih materijala; da u kućnim uslovima premere dozvoljenu metražu. U milimetar.

Pre izlaska da vežu kanapče, vunicu (može i crvene boje zbog radi protiv uroka). Preporučljivo je da bude oko vrata, da bi osetili čvrstu granicu trenutka prelaska iz 300m u 301m i zaustavili se na vreme, s glavama na ramenima.

Ne zna se rešenje. Šta ako stariji masovnije izađu, razlete se ko muve bez glave, međusobno se upletu, uvežu, drastično opasno smanje propisanu udaljenost između dva homosapiensa. Ko će da razreši taj Gordijev čvor?!

Možda dr Kermit koji uskoro proslavlja svoj 65-ti rođendan i za koga se pokazalo da je nezamenljiv kad je zbog „napada“ na društvenim mrežama rešio da se povuče odnosno da tvrdi pazar, te ga je utvrdio i potvrdio, iznova rukopoložen vladajućom vrhuškom.

A vi, narode, nešto mlađi, mlađi i mladi, da se ne bunite, da ne bi posle bilo da niste dobro čuli, ono što vam je toliko puta ponovljeno: običan svet je uvek kriv za sve. U tor!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s