Upozorenje – Nevenka Blažik je pokušala da me prevari

UPDATE: Nevenka mi je 4.8.2020, nedugo nakon objavljivanja ovog teksta, poslala mejl, tvrdeći da je analize poslala u noći između 1. i 2. avgusta, što nije slučaj.

Poslala je i analize tom prilikom i nudi pare nazad. Pošto je poslala analize, bez obzira što je način budibogsnama, maltene iznuda s moje strane, zatražila sam od nje da radi postizanja kosmičke ravnoteže uplati 6.000,00 dinara na tekući račun NURDOR-a. Videćemo da li će to da uradi. Pozvala sam je da ostavi komentar na ovaj tekst, te joj omogućila da napiše svoje viđenje stvari kao contributor, što bih objavila na blogu, ukoliko sam kao administrator saglasna.

Dana 07.08.2020. Nevenka je uplatila NURDORU 6.000,00 dinara.

_________________________

Poštovani čitaoci,

Molim vas za punu pažnju.

Odlučila sam da iznesem u javnost – prevaru – koju sam doživela od Nevenke Blažik, što faktički znači da mi je ukrala 6.000,00 dinara, koje sam joj kao ovca za šišanje svojevoljno poslala, te joj time omogućila da iskoristi priliku.

Sajt 1 – https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/

Sajt 2 – https://eternalamarnat.wordpress.com/

Forum – https://www.dnevnikastrologa.com/index.php

FB stranica – https://m.facebook.com/astrolognevenkablazik/

Twitter nalog – https://mobile.twitter.com/Astro_Dnevnik

Naime, dana 22.07.2020. godine sam Nevenki Blažik uplatila PostNetom 6.000,00 dinara, koje je ona i preuzela na šalteru pošte, kako bi mi prema iskazanim popustima na njenom sajtu -https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/06/01/letnje-astroloske-konsultacije/ – uradila:

1. slaganje s partnerom
2. moj karmički horoskop
3. karmički uporedni

https://www.posta.rs/cir/alati/pracenje-postnet-uputnice.aspx?broj=11114910228142

U međuvremenu, prema njenim kazivanjima mejlom i putem Vibera, crkli su joj svi telekomunikacioni uređaji, što uključuje android telefon i laptop. Imala sam strpljenja i razumevanja da se konsoliduje, nabavi, pozajmi od prijatelja, nastavi s radom… sve dok nije prestala svaka komunikacija s njene strane, jer dotična nije odgovarala na moje Viber i sms poruke, mejlove a i izignorisala je telefonske pozive. Tolerancija na zajebavanje mi je nulta. Zanima me isključivo to da osoba uradi kako je rekla ili da me pravovremeno pozove i objasni u čemu je problem, a onda da poštuje šta je tom prilikom izmenila u međusobnom dogovoru i da se lati posla i privede ga kraju. Dakle, ne kupujem prazne reči i nedelanje. Mada, kupila sam ih, zar ne?!

Moja poslednja poruka od juče koju sam joj uputila i na Viber, i kao sms, i mejlom, glasi:

On Mon, 3 Aug 2020 20:22 Aleksandra Perić, <babeidede@gmail.com> wrote:

Nevenka, imamo 2 opcije.

Prva je bolja od druge.

Vrati mi mojih 6000 dinara slanjem PostNet uplatnice i time stavljamo tačku na ovu priču.

Druga, pak nepovoljna opcija je iznošenje u javnost svih detalja neuspele saradnje, toga da nećeš da odgovoriš na poruke i mejlove koje sam ti poslala, ni da se javiš na moje pozive i toga da nisi uradila posao za koji sam ti novac poslala unapred, a nisam dobila ništa od ugovorenih astroloških analiza.

Razmisli šta ti više odgovara od opcija. Ja bih prihvatila prvu opciju. Prihvati je i ti.

Novac na moje ime mora da bude poslat PostNetom sutra do 14 časova.

Nema više izgovora i odlaganja.

Imaš moje natalne podatke. Znaš da ne blefiram i znaš da ne odustajem kad donesem odluke.

Aleksandra Perić

Takođe, juče uveče poslala sam joj poslednje upozorenje, na mejl adresu astrokonsultacije@gmail.com i na Viber broj 0611704231, a to je sadržaj ovog posta u .pdf fajlu, koji sam u međuvremenu dopunila podacima.

Izabrala je. Nije se oglasila ni na koji način. Nije mi uplatila novac danas do 14 časova.

6.000,00 dinara koje sam joj poslala PostNetom, iako nisu za bacanje, nisu ni vredni pokretanja parnice. Parnicu mogu da pokrenem ukoliko ima još prevarenih ljudi, te bi ista bila – zajednička parnica. Ako ima prevarenih, javite mi se!

Pošto se prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije član 210. stav (2) iznos do 5.000,00 dinara a za koje je neko oštećen – smatra krivičnim delom, nameravam da se obratim policiji i po tom pitanju, da vidim da li postoji mogućnost krivičnog gonjenja po službenoj dužnosti.

Član 210. stav (1) glasi:

(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

Ukoliko imate predloge, korisne savete, ideje, te ukoliko među vama ima pravnika, advokata i/ili pravno potkovanih lica – kako uzeti svoj novac natrag? – slobodno komentarišite, pišite. Rada sam da pročitam savete i razmotrim ih.

Hvala vam što ste pročitali tekst!

4 thoughts on “Upozorenje – Nevenka Blažik je pokušala da me prevari

 1. Sve i da si dala pola dinara – ako te je na bilo koji način oštetila, a iz priloženog se vidi da si izdvojila vrijeme da izneseš sve dokaze, očito je da se bavi prevarom i svejedno bi trebala odgovarati i pred zakonom jer je počinila kazneno djelo.
  Čak i da te nije oštetila za novac nego da je iznudila tvoje podatke i informacije iz privatnog života – ni sama ne znaš u koju svrhu ih može iskoristiti i isto tako podijeliti s drugima, jer postoji pisani trag. Sada govorimo i o zaštiti osobnih podataka i njihovoj mogućoj zlouporabi.

  Ne znam kako je „kod vas“, ali možeš sigurno provjeriti online na nekoj stranici odvjetničke komore – pravo na besplatnu pravnu pomoć i zastupanje imaju oni koji si to ne mogu priuštiti, a zahtjev se podnosi pismeno, nakon čega ti se dodijeli odvjetnik. Nažalost, govorim iz osobnog iskustva.

  Možda misliš da se nitko neće zamarati time – ali što više se ova vijest sa svim priloženim dokazima proširi, očekuj vrlo lako da nisi jedina – moguće je da će te kontaktirati mnogi ljudi kojima je učinila isto, a skupna tužba svakako ima veću moć.

  Policija možda neće biti zainteresirana ako im se to prikaže kao sitna krađa (opet, govorim iz vlastitog iskustva), ali što više panike i histerije pokažeš, neće te samo tako ignorirati kao „tamo neku žensku koja nema pametnijeg posla“ uslijed svega ostalog što se događa i čime se treba pozabaviti.

  Znači, moj neprofesionalni savjet je da proširiš ovu priču putem svih dostupnih društvenih mreža i foruma, stranica koje se bave stvarima za koje si plaćala, da zamoliš i svoje prijatelje da učine isto – ne može samo tako nestati, iza svega stoji pisani trag, a tako i trag novca za svaku transakciju.
  Možeš prijaviti i njene stranice sa svime ovime što si navela kao obrazloženjem.

  Ako i ne dobiješ svoj novac natrag, upropastit ćeš joj šansu da isto čini drugima, možda će ti to jedno vrijeme biti opsesija pa ćeš je tražiti u svakoj novoj sličnoj stranici koja se otvori i možda će se, tko zna, ona također pokušati osvetiti tebi.
  Online osvete su užasne, ali ne samo da zaslužuješ svoj novac natrag, nego je čak i naše „građansko pravo“ da prijavimo ovakve stvari i da pomognemo svima koji se potkradaju, a možda daju i posljednji novac za to.

  Liked by 2 people

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s